S H A R E P O I N T C E N T E R

این سرویس که قلب ویندوز سرور است، نوع جدیدی از سرویس CMD می­باشد که در آن، تمام‌کارهایی را که شما در ویندوز سرور به‌صورت گرافیکی انجام می دهید، می­توانید به‌صورت دستور اجرا کنید...


 

برای اجرای PowerShell، روش­های مختلفی وجود دارد که آن­ها را باهم بررسی می­کنیم:

آسان‌ترین راه اجرای PowerShell، این است که در نوار Taskbar روی آیکون PowerShell که در شکل زیر هم مشاهده می­کنید کلیک راست کنید و گزینه‌ی Run as Administrator را انتخاب کنید، همیشه سعی کنید که این از روی کاربر Administrator، این سرویس را اجرا کنید تا به‌خوبی دستورات اجرا شوند.

1

روش دوم اجرای PowerShell به این صورت است که وارد Search ویندوز خود شویم و کلمه‌ی PowerShell را وارد کنیم و درنتیجه جستجو بر روی Windows PowerShell کلیک راست کنید و گزینه‌ی Run as administrator را انتخاب کنید تا مانند قبل، از روی کاربر Administrator اجرا شود.

2

روش سوم به این صورت است که وارد Server Manager شویم و از منوی Tools گزینه‌ی Windows PowerShell را انتخاب کنیم.

توجه داشته باشید با این کار، سرویس PowerShell روی کاربری که وارد ویندوز شده است، اجرا می­شود و نمی­توانید روی کاربر Administrator اجرا کنید، مگر اینکه با کاربر Administrator وارد شوید.

3

بعد از اجرای PowerShell با کاربر Administrator شکل مقابل را مشاهده خواهید کرد که کاملاً شبیه به CMD ویندوز است و رنگ پیش‌فرض آن آبی است.

4

نکته: دستوراتی که در PowerShell اجرا می­شود به‌عنوان cmdlets شناخته می­شوند.

در PowerShell ویندوز سرور 2012 چندین دستور cmdlets قرار دارد که برای مشخص کردن آن می­توانید از دستور Get-Command استفاده کنید که این کار در شکل مقابل انجام‌شده است و تمام دستورات این بخش را نمایش داده است.

5

برای اینکه در PowerShell متوجه شویم که چه سرویس‌هایی در حال کار می‌­باشند می­توانیم از دستور Get-Service استفاده کنیم که این عمل را در شکل مقابل مشاهده می­کنید.

شاید در این بخش بخواهید سرویس‌هایی بانام D را از بقیه‌ی سرویس­ها جدا کنید؛ برای این کار از دستور زیر استفاده می­کنیم.

Get-Service -Name D*

6

همان­طور که در شکل مقابل مشاهده می­کنید با واردکردن دستور Get-Service -Name D* لیست سرویس­هایی که با حرف D در حال کار می‌­باشند را برای ما لیست کرده است .

7

دستوری بانام Alias وجود دارد که با واردکردن Get-Alias می­توانید لیست دستورات مخفف و کوتاه شده را مشاهده کنید، مثلاً به‌جای اینکه دستور Add-Content را وارد کنیم، از دستور کوتاه شده‌ی ac استفاده می­کنیم.

8

   با دستور Get-Volume می­توانید لیست درایوهای خود را به‌مانند شکل مقابل مشاهده کنید.

9

با استفاده از دستور Get-Help می­توانیم متوجه شویم که چگونه از یک دستور داخل PowerShell استفاده کنیم، مثلاً با اجرای دستور Get-Command لیست دستورات مشخص می­شود و بعدازآن می­توانیم دستور موردنظر را به‌مانند شکل جلوی Get-Help وارد کنیم تا اطلاعات درباره‌ی آن مشخص شود و برای اینکه مثالی از دستور موردنظر را مشاهده کنید، در ادامه‌ی دستور بالا، دستور –Examples را اضافه کنید؛ یعنی به‌صورت زیر وارد کنید. Get-Help Write-Warning –Examples

همان­طور که گفتیم، دستور Write-Warning یکی از هزاران دستور Get-Command است که شما می­توانید به‌جای آن، دستور دیگر را جایگزین کنید.

10

تذکر: زمانی که دستوری را در حال تایپ کردن هستید، می­توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی TAB دستور کامل آن را به‌صورت خودکار مشاهده کنید؛ مثلاً با واردکردن دستور Get-c و بعد فشردن کلید TAB می­توانید دستور کامل آن، یعنی GET-Command را مشاهده کنید، یا با واردکردن دستور GET- و فشردن کلید TAB به‌دفعات متعدد می­توانید، تمام دستورات بعد GET- را مشاهده کنید .

 

   اگر با Visual Studio کارکرده باشید در زمان واردکردن دستورات لیست، دستورات به‌صورت منو برای شما باز می­شود و کاربر به‌راحتی می­تواند به‌جای نوشتن دستور کامل، دستور موردنظر را از منوی موردنظر انتخاب کند، در ویندوز سرور هم با ارائه‌ی سرویس Windows PowerShell ISE امکان‌پذیر شده است .

برای اجرای این سرویس بر روی Taskbar روی آیکون PowerShell کلیک راست کنید و گزینه‌ی Run ISE as Administrator را انتخاب کنید تا شکل بعد ظاهر شود .

12

همان­طور که در شکل مقابل مشاهده می­کنید با واردکردن کلمه‌ی Add- تمام دستورات بعدازآن را به ما نمایش داده است که شما می­توانید یکی از دستورات را انتخاب کنید .

در سمت راست و در قسمت Commands شما می­توانید نام دستور موردنظر خود را در قسمت Name وارد کنید تا لیست دستورات موردنظر را مشاهده کنید. در این مثال، کلمه‌ی Remove واردشده است که لیست تمام دستوراتی که با Remove آغازشده است را مشخص کرده است. برای اینکه دستورات موردنظر را وارد خط فرمان کنید، روی دستور موردنظر درون لیست کلیک کنید و بعد از پائین صفحه و زیر دستور موردنظر، بر روی Insert کلیک کنید تا دستور موردنظر وارد صفحه شود .

12

یکی دیگر از راه‌های استفاده از دستورات PowerShell، این است که از Script استفاده کنیم؛ یعنی اینکه دستورات را داخل یک فایل قرار دهیم و از آن در موقع نیاز استفاده کنیم ، برای این کار در شکل قبلی، بر روی آیکون Script که با فلش هم مشخص‌شده کلیک کنید تا شکل زیر ظاهر شود .

در این صفحه، قسمت Script فعال‌شده است و برای اینکه از این قسمت استفاده کنیم باید دستورات موردنظر را در قسمت مشخص‌شده وارد کنیم و برای اینکه از دستورات، خروجی تهیه کنیم باید بر روی آیکون Start کلیک کنیم و برای ایجاد فایل Script باید بر روی آیکون Save کلیک کنیم و فایل موردنظر را بانام مشخص ، در جای مشخص ذخیره کنیم. همان­طور که در شکل مقابل مشاهده می­کنید، Script موردنظر بانام Test در جای مناسب ذخیره‌شده است و برای اجرای آن باید روی آن کلیک راست کنیم و گزینه‌ی Run with PowerShell را انتخاب کنیم تا فایل موردنظر اجرا شود .

13

14

منبع : 3isco.ir

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

آخرین نوشته ها