S H A R E P O I N T C E N T E R

هوش تجاری شیرپوینت

بهینه سازی، تحلیل،کنترل و دیده بانی عملیات و فرایندهای کسب و کار

کارکردهای هوش تجاری

به دنبال اهداف هوش تجاری، سه کارکرد اصلی در کسب و کارهای مختلف ایجاد می شود که عبارتند از:

  • ایجاد دید: گذشته و حال کسب و کار ها را برای پیش بینی آینده به کار می گیرد.

  • مدیریت و تحلیل عملکرد کسب و کار: شاخص های عملکردی کلیدی (Key Performance Indicators, KPI) را تعریف می کند.

  • گزارش دهی: گزارش های لحظه ای و دست ای ایجاد می کند.

تحلیل داده ها

امروزه تحلیل داده ها با استفاده از ابزارها و تکنیک هایی که وجود دارند، بسیار ساده شده است. تحلیل داده ها انواع مختلفی دارد که در ذیل به آنها اشاره می شود:

تحلیل آماری (Statistical Analytics): بستههای تحلیل آماری مانند (S++)که میتوانند با پایگاه دادهها در ارتباط باشند.

داده کاوی (Data Mining): داده کاوی جستجو میکند تا دانش را به شکل الگو‏ها و قواعد آماری از پایگاه دادههای بزرگ به طور خودکار کشف نماید.

پایگاه داده تحلیلی (Analytical DB): یک پایگاه داده تحلیلی، اطلاعات جمع آوری شده از منابع متعدد را بایگانی نموده و آنها را بر اساس یک طرح یکپارچه در یک سایت ذخیره میکند.

برایکسب و کار‏های بزرگ مهم است که از بخشهای متعدد و در صورت امکان در سایتهای متعدد، داده تولید نمایند.

چهارچوب هوش تجاری مایکروسافت

9

پردازش تحلیلی برخط (Online Analytical Processing)

سرویس‏هایی که از پایگاه داده تحلیلی به منظور پاسخ‏گویی سریع به پرسش‏های تحلیلی کاربران استفاده می‏کنند، پردازش تحلیلی برخط (OLAP) نامیده می‏شوند.OLAP عبارت است از مجموعه‏ای از نرم‏افزارها که برای اکتشاف و تحلیل سریع داده‏های مبتنی بر یک شیوه چند بُعدی با چندین سطح از مجموع سازی (Aggregation) استفاده می‏شود، و تصمیم گیری را تسریع و تسهیل می‏کند.
 
آسان شدن تصمیم گیری به دلیل قابلیت هدایت تحلیل‏ها بدون نیاز به یک زبان پرس‏و‏جوی اصلی یا فهم ساختار زیرین بانک اطلاعاتی حاصل می‏شود.

سریع‏تر شدن تصمیم گیری نیز از این جهت است که مجموع داده‏ها برای درخواست‏های متداول از پیش محاسبه شده است و به اصطلاح داده‏ها، Pre-Aggregate شده اند، بنابراین زمان محاسبه کاهش یافته و پاسخ‏گویی به پرس‏وجوهای پیچیده تحلیلی به سرعت امکان پذیر خواهد بود.پایگاه داده تحلیلی (DW) و پردازش تحلیلی بر خط (OLAP) از جمله عناصر ضروری در سیستم‏های تصمیم‏یار به شمار می‏آیند. در سوی دیگر پردازش هایی از نوع پردازش تراکنشی برخط (OnLine Transactional Processing) قرار دارند که همان طور که از نامشان پیداست به داده هایی که از تراکنش های روزانه حاصل از عملیات مختلف در فرایندهای سازمان، حاصل می شود، اطلاق می گردد. جدول ذیل نشان دهنده تفاوت های OLAP و OLTP است.

هوش تجاری در شیرپوینت

شیرپوینت علاوه بر اینکه بستری مناسب برای پرتال سازمانی است ، بستری مناسب برای پیاده سازی هوش تجاری نیز می باشد.
هوش تجاری در شیرپوینت می تواند اطلاعات خود را از لیست های شیرپوینتی ، View های SQL Server ، فایل های اکسل ، فایل های اکسس ، سایت های اینترنتی و سایر منابع استفاده کند.

انواع ابزارهای هوش تجاری در شیرپوینت به شرح زیر است :


1.  SSRS

مخفف عبارت SQL Server Reporting Service می باشد و مبنتی بر جداول ، Query ها ، View ها ، Cube ها و سایر عناصر اطلاعاتی در SQL می باشد و از طریق نرم افزار Report Builder انجام می شود ،این سرویس هم از طریق وب پارت مخصوص به خود در صفحات شیرپوینتی به نمایش در می آید.

2.  Power View - Power Pivot


Power Pivot
و Power View افزونه های اکسل هستند که اطلاعات توسط Power Pivot ساخته شده و توسط Power View و با کمکجداول و نمودارها ،ابزارهای جذابی نظیراسلایسر ها ، کاشی ها ، نوارهای زمانی و عددی ، فیلترینگ سلسله مراتبیبه نمایش در خواهد آمد.

3 .  Power BI


Power BI
یک نرم افزرار تخصصی در زمینه ساخت داشبوردهای هوش تجاری است و امکانات بی نظیر و جذابی هم به لحاط محتوایی و هم به لحاظ گرافیکی در آن وجود دارد ، اما اهمیت ویژه این ابزار این است از بانکهای اطلاعاتی فوق العاده متنوعی از جمه لیستهای شیرپوینتی میتواند داده را فراخوانی کند ، بین جداول ارتباط برقرار کند و به صلاحدید کاربر فیلدهای سفارشی ایجاد نماید ، Power BI  به شما اجازه می دهد با آنچه که از طریق آن می سازید مولد و خلاق باشید. Power BI  دکستاپ، ابزاری قدرتمند برای ارائه گزارشات است. داده ها را از پایگاه داده مختلف، فایل ها و خدمات وب با ابزارهای بصری ترکیب کنید تا به شما کمک کند، به طور خودکار، کیفیت داده ها و قالب بندی را درک کنید. با بیش از ۲۰ تصویر داخلی ساخته شده و مجموعه ای از بصری سازی، گزارش های خیره کننده ای ایجاد کنید که پیام شما را به طور موثر منتقل نماید. با سرویس Power BI، گزارشات عمومی به صورت امن به سازمان شما منتشر شده و تنظیم مجدد اطلاعات به طور خودکار صورت خواهد گرفت؛ بنابراین هر کس آخرین اطلاعات را خواهد داشت.

Power BI می‌تواند بصورت موازی به بیش از ۶۰ نرم افزار پر کاربرد مایکروسافت متصل شود و بصورت کاملاً متمرکز و با بکارگیری داشبوردها، مسائل را قابل درک و تصمیم‌گیری را دقیق‌تر نماید. به‌عنوان مثال می‌توانیم نرم‌افزارهای زیر را ادغام کنیم:

4 .  SSAS - SSIS

بهترین روش برای گزارش گیری و گزارش سازی پایگاههای داده با حجم اطلاعاتی زیاد استفاده از (SSIS( SQL Server Intgration Service  و (SSAS( SQL Server Analytics Service می باشد ، بصورتی که ابتدا اطلاعات شیرپوینتی را بوسیله  OData ها فرخوانی می کنیم و سپس بوسیله ADO .Net در جداول از پیش تهیه شده دیتابیس ذخیره می نماییم ، سپس بوسیله مجموعه امکاناتی که (SSAS( SQL Server Analytics Service در اختیار ما قرار می دهد محاسبات و Cube سازی ها را انجام می دهیم .

در انتها نیز بوسیله اکسل سرویس این Cube ها را فراخوانی کرده و گزارشات را طراحی می کنیم .

5. وب پارت های گزارش ساز

استفاده از وب پارتهایی مانند Collabion ، Shortpoint ... و سایر وب پارتهایی که در قسمت وب پارت های هوش تجاری در سایت موجود است ، راحت ترین راه برای BI و گزارش سازی می باشد که بدلیل محدودیت هایی که دارند استفاده از آنها توصیه نمیشود .