مقدمه:
شما برای سازمان خود نیاز به نرم افزاری دارید که بتواند مدیریت کند بر روی منابع انسانی ، اسناد و مدارک، به اشتراک گذاری فایلها، ... و بتواند آرشیو سازی اطلاعات را به خوبی و با اطمینان کامل انجام دهد.
حفظ امنیت کاربران از مباحث بسیار مهم در سازمان شما است که نرم افزاری که به کار می برید باید توانایی این کار را داشته باشد.
باید نرم افزاری انتخاب کنید که جستجوی بسیار قوی و پیشرفته ای داشته باشد و بتواند حتی به داخل فایل ها نفوذ کند و کلمه مورد نظر شما را پیدا کند.
همه این کارها مایکروسافت را بر آن داشت که برای اولین بار نرم افزار SharePoint را در سال 2001 ایجاد و معرفی کند که زیاد هم نتوانست بین نرم افزار های مدیریت محتوا جا باز کند . بعد از آن مایکروسافت با سرمایه گدازی زیاد در سال های 2003 ، 2007 ، 2010 ، 2013 نسخه های مختلف آن را با ویژگی های مختلف وارد بازار کرد که در حال حاضر جزء اولین نرم افزار های مدیریت محتوا میباشد، در نسخه 2013 این نرم افزار تغییرات گسترده ای به نسبت نسخه 2007 مشاهده میشود ، که با هم در این کتاب به آن خواهیم پرداخت.
کاربرد شیرپوینت :
در این بخش کاربرد های شیرپوینت را با هم بررسی می کنیم.
1- جستجوی پیشرفته :
با اطمینان می توان گفت، شیرپوینت قویترین موتور جستجوگر بین نرم افزار های پرتال را دارا می باشد، به این دلیل قدرتمند می باشد که اگر کلمه ای را جستجو کنید شیرپوینت حتی در فایل های PDF هم به جستجوی کلمه مورد نظر شما می گردد مانند گوگل.
مایکروسافت برای قدرتمند کردن موتور جستجو گر این نرم افزار شرکت Fast را خریداری کرده این شرکت در زمینه موتور های جستجو کار می کرد که مایکروسافت این موتور جستجو را وارد این نرم افزار کرده و به این دلیل میباشد که قدرت جستجوی شیرپوینت بالا است. شیرپوینت از فناوری به نام خزنده استفاده می کند که مانند مار داخل سرور های مختلف به دنبال کلمه مورد نظر شما می گردد.
2- ارتباط با نرم افزار آفیس:
شیرپوینت تنها نرم افزاری می باشد که با مجموعه آفیس می تواند در ارتباط باشد، مثلاً کاربران سازمان شما نیازی به نصب مجموعه آفیس بر روی کامپیوتر خود ندارند، دلیل این است که آنها میتوانند به راحتی با وارد شدن به سایت، از طریق آفیس تحت وب فایل های آفیس را ایجاد و یا ویرایش کنند.
همانطور که می دانید برای ایجاد فرم ثبت نام در یک سایت زمان زیادی صرف خواهید کرد که این فرم را ایجاد کنید، اما شیرپوینت برای راحتی کار میتواند با استفاده از نرم افزار Info Patch با مجموعه آفیس ارتباط برقرار کند ، این نرمافزار به راحتی می تواند فرم های بسیار پیشرفته ای برای شما ایجاد کند، و به سادگی می توانید در سایت های شیرپوینت از این فرم ها استفاده کنید.
3- هوشمند سازی- BI :
نرم افزار شیرپوینت یک سری سرویس های در اختیار کاربران خود قرار می دهد تا بتوانند سایت خود را سفارشی سازی کنند، یکی از این سرویسها ، نرمافزار SharePoint Designer می باشد، که میتوان از طریق این نرم افزار سایت شیرپوینت ی خود را ویرایش کنید،و کار های مختلفی روی آن انجام دهید.
سرویس بعدی که ارائه شد، برنامه نویسی برای شخصی سازی سایت سازمان خود میباشد، شما می توانید با استفاده از برنامه نویسی C# و ... می توانید Web Part های مختلفی برای سایت خود ایجاد کنید، Web Part ها یک سری بسته های آماده برای طراحی سایت می باشد مانند تاریخ و زمان و ... که امکانات بسیار جالبی می باشند.
سرویس های دیگری هم در اختیار ما قرار می دهد مانند Business Data Catalog که باعث می شود شیرپوینت به نرم افزار های خارجی در ارتباط باشد، نرم افزار های که میتوان در این بخش نام برد، CRM , ERP میباشد ، و توانایی Report Center را هم دارد و می تواند گزارش های لازم را از نحوه کارکرد SQL و Share Point را به نشان دهد.
سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز:
برای راه اندازی این نرم افزار، نیاز به چندین سرور داریم که این سرور ها بسته به نوع نرم افزار هایی که روی آن نصب می شود از قدرت متفاوتی برخوردار می باشند، که با هم این سرور ها را بررسی می کنیم.
نرم افزار ها و سرویس هایی که برای راه اندازی این مجموعه نیاز است به شرح زیر است:
1- Active Directory , DNS Service
2- SQL Server 2012 or 2014
3- Share Point 2013
4- Exchange Server 2013
5- Office Web Application(آفیس تحت وب)
همانطور که مشاهده میکنید برای راه اندازی این مجموعه به 5 سرور مختلف نیازمند هستیم، البته این موضوع را هم ذکر کنم که برای این که SharePoint اجرا شود نیاز نیست حتماً سرور چهار و پنجم را در ابتدا راه اندازی کنیم ولی برای ادامه کار لازم خواهد شد ، که در این کتاب همه این سرورهای به همراه نرم افزارهای آنها راه اندازی میشود.
شما میتوانید از نرم افزار های مجازی سازی برای ایجاد سرورها استفاده کنید ، که این کار نیاز به رم بالایی روی سیستم مورد نظر دارد و به یک هارد دیسک با سرعت بالا نیاز دارد تا به مشکل بر نخورد. در ادامه سرور ها را با هم تشریح و مقدار سخت افزار مورد نیاز آنها رابا هم بررسی میکنیم.